ASPNL logo (1 kb)
Sunday, September 21, 2014
Microsoft MVP

.NET Codewise Community
NIEUWS (26-03-2008 t/m 06-10-2008)
06-10-2008 Microsoft voegt jQuery ondersteuning toe aan VS
Dat Microsoft steeds meer oog heeft voor wat er in de development community gebeurt blijkt uit een recente aankondiging van Microsoft en jQuery dat Microsoft jQuery gaat ondersteunen in Visual Studio. Dit betekent ten eerste dat het in Visual Studio eenvoudig wordt om de jQuery bibliotheek toe te passen en dat hiervoor ook Intellisense wordt verzorgd. Ten tweede betekent dit dat klanten via Product Support Services van Microsoft ondersteuning kunnen vragen voor problemen met jQuery. Dit is een redelijk opmerkelijke stap, aangezien Microsoft in het verleden in dergelijke situaties een eigen alternatief heeft ontwikkeld.

13-08-2008 SP1 beschikbaar voor .NET 3.5 en VS2008
Service Pack 1 voor zowel .NET Framework 3.5 als Visual Studio 2008 zijn beschikbaar gesteld door Microsoft. Service Pack 1 voor .NET Framework 3.5 bevat naast de nodige bug fixes en performance verbeteringen onder andere het nieuwe ASP.NET Dynamic Data, waarmee in een handomdraai data gedreven websites gemaakt kunnen worden, en het ADO.NET Entity Framework.
Service Pack 1 voor Visual Studio 2008 is naast bug fixes voorzien van een designer voor het ADO.NET ENtity Framework, ondersteuning voor SQL Server 2008 en verbeteringen aan onder andere het werken met JavaScript en AJAX.

06-08-2008 SQL Server 2008 beschikbaar
Vandaag is Microsoft SQL Server 2008 beschikbaar gekomen. Gebruikers van MSDN of Technet kunnen de nieuwe database server van Microsoft nu al downloaden. Vanaf morgen is een trial versie te downloaden vanaf de SQL Server website. De nieuwe versie biedt vooral meer mogelijkheden op het gebied van data warehousing, rapportage en business intelligence. Voor gebruik binnen bedrijven blijft Microsoft de database server aanbieden in de edities Enterprise, Standard en Workgroup. Ook blijft de gratis Express editie beschikbaar en is er voor ontwikkelaars de Developer editie. Nieuw is SQL Server 2008 Web, die specifiek gericht is op scenario's waarin SQL Server gebruikt wordt in internet websites. Tot slot wordt parallel met SQL Server 2008 ook een nieuwe versie uitgebracht voor mobiele apparaten, genaamd SQL Server Compact 3.5.

12-06-2008 Boek "ASP.NET 3.5 - de basis" beschikbaar
Voor wie ASP.NET 3.5 wil leren is er nu een nieuw boek beschikbaar ASP.NET 3.5 - de basis. Dit boek is geschreven door ASPNL's eigen Michiel van Otegem, die eerder al XML - de basis, ASP.NET 2.0 - de basis en Sams Teach Yourself XSLT in 21 Days schreef. Het boek is een praktijkgerichte training voor zowel hobbyisten als professionals die een start willen maken met ASP.NET 3.5. Door het boek heen staan veel oefeningen die ervoor zorgen dat de lezer de theorie leert toepassen in de praktijk. Het boek is te vinden bij diverse boekhandels, maar is ook direct te bestellen bij de uitgever.

11-06-2008 Silverlight Beta 2 beschikbaar
Vanaf vandaag is Beta 2 van Silverlight 2 beschikbaar. Hoewel er nog wel veranderingen aan de API verwacht worden, bevat Beta 2 grotendeels de functionaliteit zoals die bij de uiteindelijke release beschikbaar zullen zijn. Microsoft biedt daarom al een zogenaamde Go-Live License waarmee het toegestaan is om applicaties online te zetten op basis van Beta 2. Silverlight 2 Beta 2 is vooral op het gebied van controls en visuele mogelijkheden behoorlijk uitgebreid. Er zijn nu meer dan 30 controls voor uiteenlopende doeleinden. Daarnaast bevat Silverlight 2 Beta 2 onder andere verbeteringen op het gebied van (streaming) media, netwerken (web services) en data toegang.

01-06-2008 ASP.NET MVC Preview 3 beschikbaar
Vanaf vandaag is Preview 3 van ASP.NET MVC beschikbaar. Je kunt de standaard setup downloaden of de broncode inclusief unit tests. ASP.NET MVC biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om websites te ontwikkelen op basis van het Model-View-Controller design pattern, waarmee het eenvoudiger is om te testen of je applicatie correct werkt. Nadeel daarvan is wel dat je de bekende controls zoals GridView moet missen, omdat je de HTML zelf moet opbouwen. Dat brengt uiteraard wel meer controle met zich mee en er zijn ook functies die een helpende hand bieden.

15-05-2008 Service Pack 1 voor Visual Studio 2008 en .NET 3.5 beschikbaar
Binnenkort komt het eerste service pack voor Visual Studio 2008 en .NET 3.5 uit. Voor wie niet kan wachten is de Beta nu al beschikbaar. Zie voor meer informatie ook Scott Guthrie's blog.

15-05-2008 IIS 7 Admin Pack Preview 1 beschikbaar
We maakten al eerder melding van het IIS Admin Pack Preview 1. Inmiddels is Preview 2 beschikbaar. Kijk voor meer informatie en download hier.

10-04-2008 Nieuwe versie ASP.NET Dynamic Data Preview beschikbaar
Wij hebben al eerder melding gemaakt van de ASP.NET 3.5 Extensions CTP Preview. Nu is er een nieuwe versie van ASP.NET Dynamic Data Preview beschikbaar. Kijk voor meer informatie en download hier.

26-03-2008 IIS 7 Admin Pack Preview 1 beschikbaar
Het IIS team heeft de eerste technical preview van een aantal administration modules uitgebracht. Deze preview voegt een aantal nieuwe features toe aan de IIS7 Admin Tool: Database Manager, Log Reports, Configuration Editor, Request Filtering UI, .NET Authorization en FastCGI UI. Kijk voor meer informatie en download hier.

<< vorige | ^ naar boven | volgende >>
copyright 2000-2007 ASPNL